Over ons

Meer dan enkel een luxe uitstraling

Een Vlassak Architects Villa gaat altijd uit van een totaalvisie met een resultaat dat meer is dan de som der delen. Doorleefde materialen, doordachte indeling, hedendaagse lichtinval en de hoogste technische functionaliteit omarmen elkaar in een uniek verhaal van authenticiteit en hedendaags wooncomfort.

Een luxueuze villa is voor ons meer dan enkel een luxe uitstraling. Ook de functionaliteit, het comfort en onderhoudsgemak dragen bij tot een totaalervaring van luxueus wooncomfort. Naast het vertalen van uw persoonlijkheid in stijl en esthetiek, zorgt Vlassak Architects daarom ook voor integratie van slimme technieken en energie-efficiënte oplossingen. Op deze manier slagen we er telkens weer in de technische voordelen van een strakke, minimalistische woning te combineren met de charme en authenticiteit van een landelijke. Dit om een warme thuis te creëren die de persoonlijkheid van de bewoner weerspiegeld en in alle opzichten de tand des tijds zal kunnen doorstaan.

Pieter Vlassak

Pieter Vlassak bezit een uitgesproken zin voor verhoudingen, materialen en texturen en is meester in het spelen met ruimte, licht en stijl. Het resultaat is een unieke zintuiglijke waarneming waarbij men een uitgesproken gevoel van eenheid ervaart binnen een harmonie van duurzame materialen, moderne technieken en verrassende vormentaal.

Pieter Vlassak draagt niet toevallig de naam van het beroemde bouwbedrijf Vlassak-Verhulst, zijn vader is de oprichter ervan. Als lid van deze familie leerde hij de landelijke bouwstijl die het bedrijf beroemd heeft gemaakt door en door kennen, en als student architectuur werd hij doordrenkt met de ideeën van de modernistische bouwstijl. Bij velen zou deze tegenstelling tot een conflict hebben geleid en dus tot een uitgesproken keuze voor één van beide. Bij Pieter Vlassak leidde ze juist tot een synthese.

“Het is onze missie om de kandidaat bouwer te motiveren en te inspireren zijn droomwoning te realiseren, met als uiteindelijke doel een blijvend positieve impact op diens leven te verwezenlijken en zo bij te dragen tot eenieders geluk. Ook dat van de toevallige passant.”

Bouwen moet een plezier zijn!

Intussen groeide Pieter als onafhankelijk architect uit tot de stuwende kracht achter Vlassak Architects. Komende uit een traditioneel landelijke jeugd en opgeleid in de moderne architectuur, ontwikkelde Pieter zijn eigen visie en stijl. Een stijl die steeds de grens bewandelt tussen landelijke charme en contrasterende moderniteit.

Ook in andere opzichten, zoals kennis van materialen en technieken, heeft hij zich een opvallend leergierig architect getoond. Het resultaat is sinds 2003 een reeks residentiële woningen die zich kenmerken door een heel eigen stempel en een nadruk op optimaal wooncomfort.

Bouwen moet een plezier zijn! Daarom werkt Pieter steeds toe naar een topbeleving bij het realiseren van uw droomwoning, van het prille ontwerp tot het kleinste uitvoeringsdetail. Een intensief persoonlijke begeleiding en uiterste transparantie staan hierbij centraal.