Landelijke bouwstijl met een moderne architecturale visie

Vlassak Architects staat voor exclusieve villabouw met een evenwichtig samenspel tussen landelijk wonen en moderne architectuur.

Ons engagement

drie kernpijlers die garanderen dat elk project dezelfde liefde ontvangt die het verdient.

Transparantie

We communiceren duidelijk over elke stap die we samen zetten. Zo behoudt u op elk moment een helder overzicht van zowel de werken als het budget. Bij Vlassak Architects kiest u voor een partnerschap dat u niet in het duister houdt, maar een grote spotlight zet op alle ontwikkelingen in uw bouwproject. We verwelkomen onze klanten graag in onze open communicatie met alle bouwpartners, want een wederzijds transparante samenwerking is een succesvolle samenwerking.

Ontzorging

Ontzorging, door middel van een intensief persoonlijke begeleiding. Van het prille ontwerp tot het fijnste uitvoeringsdetail staat Vlassak Architects aan uw zijde met één doel: uw verlangens omzetten in een woning die uw persoonlijkheid uitstraalt terwijl u als bouwheer ontzorgd wordt. Gedurende dit intensieve traject verzekeren wij ten allen tijde een gedegen opvolging van de werken waardoor u geen bouweigen ongemakken ondervindt. Zo blijft bouwen voor u steeds een plezier!

Vrijheid

Zoekt u begeleiding van A tot Z bij de realisatie van uw nieuwbouw of totaalrenovatie? Of wenst u louter een ontwerp, een omgevingsaanvraag en/of realisatie tot en met wind- en waterdicht? Bij Vlassak Architects bent u vrij om te kiezen in hoeverre u architecturale begeleiding wenst. Ook bij de keuze van aannemers blijft de eindbeslissing steeds in uw handen.

Meer weten over de filosofie van Pieter Vlassak?

1.

Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze toonzaalwoning nemen we uitgebreid de tijd te luisteren naar uw wensen, ideeën en vooropgestelde budget. Je komt meteen in contact met Pieter zelf die je aan de hand van een rondleiding door de toonzaalwoning onderdompelt in onze bouwstijl en diens bijhorende technieken. Wij nodigen je uit om bij dit eerste gesprek alvast een moodbook mee te brengen met beelden van elementen die u graag, of net niet graag, ziet en die u als persoon vertegenwoordigen. Na de kennismaking volgt een intake gesprek, waarin het programma wordt overlopen en we samen jouw droomdesign gaan verkennen, boetseren en omlijsten aan de hand van jullie moodbook. Op basis van dit gesprek slaagt Pieter er telkens weer in op weerzinwekkende wijze de persoonlijkheid van  zijn klanten te doorgronden… De perfecte aanzet naar een ontwerp voor een persoonlijke thuis!

2.

Schetsontwerp

Pieter vertaalt het programma en de vooropgestelde wensen naar een verrassend ontwerp dat naadloos aansluit bij uw persoonlijkheid en daarom veelal een schot in de roos is. Bij de opmaak van het ontwerp wordt tevens de stedenbouwkundige regelgeving nagegaan en getoetst aan de wensen van de bouwheer. Een eerste ruwe raming kan worden opgemaakt. Het eerste schetsontwerp wordt voorgesteld en nader met u besproken, waarna het evolueert naar een definitief ontwerp met gedigitaliseerde bouwplannen die later ook dienst zullen doen bij het opmaken van de aanvraag tot omgevingsvergunning.

3.

Visualisatie in 3D

Indien gewenst maken wij  optioneel van uw definitieve ontwerp een 3D visualisatie. Zo krijgt u een uiterst realistisch beeld van uw nieuwe thuis en kunnen variante materiaalkeuzes gemakkelijk geëvalueerd, gewijzigd of vastgelegd worden.

4.

Opmaak vergunningsaanvraag

Het definitieve ontwerp wordt verder uitgewerkt tot een digitaal bouwplan dat alle specificaties omvat om de aanvraag tot een omgevingsvergunning in te dienen. Tijdens de procedure van de omgevingsaanvraag – als een normaal vergunningstraject verwacht wordt – gaan we alvast van start met de opmaak van meetstaten en contactname van verschillende aannemers om een vlotte opstart van de werken te verzorgen.

Dit kunnen aannemers zijn die zich reeds bij regelmaat hebben bewezen bij Vlassak Architects, maar even graag ook aannemers aangebracht door de bouwheer zelf. Deze werkwijze onderstreept drie pijlers:

  • Transparantie – aan iedereen wordt op dezelfde manier prijs gevraagd, wat zorgt voor een wederzijds vertrouwen tussen bouwheer, aannemer en architect.
  • Controle – opdat de aannemers die Vlassak Architects voorstelt marktconform blijven in prijs/kwaliteit.
  • Netwerk – zo leert Vlassak Architects steeds nieuwe aannemers kennen en leggen we nieuwe contacten die ons mogelijks ook in toekomstige projecten van dienst kunnen zijn.

5.

Opvolging

We streven ernaar om zo snel mogelijk alle offerten te ontvangen tot uitvoering van wind- en waterdicht. Zo is het totaalbudget wind- en waterdicht gekend en kan de rest van het budget gedetailleerd uitgeschreven worden en verdeeld over de technieken en de verdere afwerking.  Met deze houvast maakt u de bewuste en juiste keuze van uitvoerende aannemers in samenspraak met de architect.

Van zodra de omgevingsvergunning is bekomen en de ruwbouwaannemer is toegewezen, garanderen we een snelle start van uw bouwtraject. Doorheen het traject verzorgen wij een intensieve opvolging van de werken met frequente werfvergaderingen waarbij u als bouwheer zelf beslist in welke mate u betrokken wil worden.

6.

Interieur

Wanneer u er voor kiest om ook uw interieur te laten uitwerken door Vlassak Architects zetten we ons, terwijl uw ruwbouw reeds in uitvoering is, opnieuw rond de tafel om uw interieurwensen in detail te bespreken. Aan de hand van jullie moodbook bepalen we samen de stijl en designelementen. Pieter heeft ervaring in het ontwerpen van zowel uiterst moderne als warm landelijke interieurs. Een interieur ontworpen door Vlassak Architects gaat steeds uit van een versmelting van de architectuur met het maatwerk waarbij de vormen van de ruwbouw aansluiten op het maatwerk van de meubels. Ook de compositie van materialen en vormentaal van het exterieur wordt doorgetrokken naar de keuzes die we maken bij het interieur. Zo creëren we steeds opnieuw een harmonieus geheel waarbij binnen en buiten met elkaar versmelten en elkaar aanvullen tot een op basis van uw persoonlijkheid gecomponeerde zintuiglijke ervaring.

Eens de interieurplannen uitgewerkt, besproken en goedgekeurd zijn, maken wij de aanbesteding en budgettering op. Pieter zal jullie tevens begeleiden bij de juiste keuze van aannemer en eventuele toonzaalbezoeken. Zodra een uitvoerend partij toegewezen wordt, sluiten de werken interieur vlot aan op de werken exterieur. Zo werken we samen aan de laatste stappen in de realisatie van jullie droomwoning.

7.

Oplevering

Wanneer alle werken afgerond zijn, begeleiden we u bij de oplevering van uw bouwproject. We doen een rondgang met alle relevant betrokken partijen om het voltooide werk over te dragen van aannemer op bouwheer.

De stavingsstukken die u dient over te maken aan uw EPB-Coördinator werden door ons gaandeweg het bouwtraject verzameld en worden nu gebundeld bezorgd ter vervollediging van uw EPB-Dossier. Ook voor het Post Interventiedossier wordt de nodige documentatie overgemaakt aan de Veiligheidscoördinator die vervolgens het PID dossier zal afwerken om een gefinaliseerde versie aan de bouwheer te overhandigen.

Ons huis is nu klaar om jullie thuis te worden!