Residence BK

Nieuwbouwwoning die blijft verbazen

Landelijk en toch met een kleurrijke noot. Zo zet het exterieur de toon voor het interieur: dit huis ademt gezelligheid. Daarnaast is het ook uniek en speels, en vooral heel persoonlijk op maat van de bewoners. Dit project behoort tot één van de topproducten van Vlassak Architects en werd een ware parel, mede door de fijne en vooral dankbare samenwerking met de sympathieke bewoners van deze karakteristieke villa.

De woning is tot stand gekomen uit het verhaal en de wensen van de bouwheer; deze waren heel specifiek, doch niet alledaags en gingen vele kanten uit. Pieter wist, door het ontwerp te starten vanuit het grondplan en daarrond de gevels te bouwen, de praktische eisen van de bewoners te verwerken in één harmonieus geheel dat – net door deze specifieke wensen – zo uitmuntend uniek is geworden. De eerste schets was meteen een groot succes; het was exact wat de bouwheer wenste, ook al konden ze het zelf niet onder woorden brengen.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern

Zo is er een ruimte die dienst doet als barrière tussen binnen en buiten. Een ‘mudroom’ om vieze laarzen uit te doen, jassen op te hangen en de hond zijn pootjes schoon te maken vooraleer men binnen gaat. De halve vleugelpiano van de heer des huizes kreeg een prominente plek in de woonruimte, er werd voorzien in de vereiste van thuiswerk en een logeerkamer op de benedenverdieping, een overdekt terras en een heerlijke ontbijthoek om zalig wakker te worden met de eerste zonnestralen van de dag. Kortom; alle wensen kregen een passende plek in deze unieke woonst. Het werd een echte droomvilla die verbaast en die je kan blijven ontdekken met verborgen ruimtes, verschillende soorten ramen, en veel hoeken en kanten. Dit is het ultieme gevoel van thuiskomen.

Aan de buitenkant zien we een woning met veel charisma. Een authentiek landelijke woning, doordrenkt met karakter en een speelse kleurrijke noot. De combinatie van recuperatie materialen, juiste verhoudingen en passende texturen zorgt meteen voor een verpletterende eerste indruk.

De inkomhal baadt in het licht en heeft de organisch gevormde trap als waanzinnige eyecatcher, waar achter zich nog een deurtje verschuild die toegang biedt tot het bureau van de heer des huizes; weliswaar met ingebouwd aquarium. Via een smeedijzeren deur kom je in de ruimte waar de piano en blauwe boekenkasten de aandacht trekken. De parketvloer in visgraatmotief zorgt voor een zekere nostalgische charme.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern
Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern

Op de bovenverdieping staan rust en sereniteit centraal. De badkamer toont een echte signature van Vlassak Architects met de knappe afwerking in mortex die rust en chique eenvoud uitstraalt. De master bedroom is al even spectaculair met zijn authentiek eiken spanten en grote raampartijen. Het volledige interieur werd overigens ook volledig ontworpen en uitgevoerd door Pieter Vlassak en hierbij werd er goed nagedacht over ieder detail in elke ruimte. Van de slaapkamer onder de nok van het dak tot het luikje boven de lavabo in de logeerkamer die je in een spiegel verandert, niets werd aan het toeval overgelaten.

Zo ook de uitdagende oriëntatie van deze woning in een dennenbos. Het vergde enig puzzelwerk en vooral jaren aan ervaring om in iedere leefruimte dergelijk royale lichtinval te bekomen. Kijk maar eens naar de oostelijk gerichte ontbijthoek, die schuilgaat achter het overdekte terras. Door bewust de puntgevel van het overdekte terras open te laten, schijnen ’s morgens de eerste zonnestralen dóór deze open puntgevel recht binnen op de grote raampartijen van de ontbijthoek. Heerlijk om hier wakker te worden temidden de natuur!

Tot slot stelt deze droomwoning ook aan duurzaamheid niet teleur. Met een E2 is deze exclusieve villa bijzonder energiezuinig en toch voorzien van alle hedendaagse wooncomfort.

Deze realisatie werd tevens gepubliceerd in het Landelijk Wonen Magazine (NR 83 – maart, april – 2024). Bekijk hier het volledige artikel.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern