Residence LB

Het beste van twee werelden

Liefde op het eerste gezicht. Dat is de beste omschrijving voor het gevoel dat je krijgt bij het zien van deze villa die Vlassak Architects voor haar opdrachtgevers mocht ontwerpen en realiseren. Een state-of-the-art woning. Een villa uit duizenden, die inspireert en tegelijkertijd een intens gevoel van vrijheid en ontspanning oproept. Buiten een klassiek en tijdloos gebouw, binnen een hypermodern interieur; met deze realisatie creëerde Pieter een harmonieuze combinatie van het beste van twee werelden.

De binnenkomst roept direct een ‘wow-gevoel’ op. Klassieke en eigentijdse elementen wisselen elkaar op bijzondere wijze af. De prachtige Monavisa en schitterende zwevende trap zijn even verrassend als spectaculair.

Imponerend zijn ook de openheid en grootsheid van de ruimtes in de villa. Een uitgekiend assensysteem zorgt voor daglicht op alle verdiepingen en een natuurlijke verbinding tussen de bewoners. De open plattegronden zijn ingedeeld in hoofdfuncties die een sterke sociale relatie hebben en zijn gescheiden door wanden die voorzien zijn van grote taatsdeuren. In combinatie met hoge plafonds, veel glas en licht zorgt dat voor een zeer indrukwekkend geheel.

Absolute highlight in deze luxueuze woning is de fraaie keuken. Deze ruimte vormt het sociale middelpunt in het prachtige interieur en sluit perfect aan op het moderne leven – zoals eigenlijk alles in deze tijdloze droomvilla. Ook hier is gekozen voor het creëren van vrije zichtlijnen en het gebruik van veel glas. De combinatie met de toepassing van subtiele materialen en kleurstellingen zorgt voor een aangename sfeer en de gashaard op het kookeiland verzekerd extra warmte en gezelligheid . Kortom: modern en dynamisch, maar tegelijk ook intiem en warm.

Op de verdieping creëerden we drie slaapkamers en twee luxe badkamers, waarvan de grootste aansluit op de master bedroom. Een fraaie taatsdeur vormt de afscheiding. Ook aan een ruime walk-in closet werd gedacht. Bovendien bevindt zich in de leefruimte een vide over twee verdiepingen die bovenaan uitgeeft op de glazen wand van de badkamer, verbonden door een maar liefst zes meter hoog zijraam.

Buiten is de in landschappelijk groen ingebedde tuin een ware droom. Het riante terras voor de vijver is een plek om bij weg te dromen. Volop mogelijkheden en plekken dus voor quality time in deze woning; een belangrijke woonwens van de opdrachtgevers.

Het is duidelijk dat de opdrachtgevers alleen voor een premium kwaliteit wilden gaan. Iets waar Pieter met zijn ontwerp en intensieve bouwbegeleiding perfect gehoor aan heeft gegeven. “We hadden een duidelijk beeld voor ogen van de sfeer die we wilden scheppen,” vertellen de opdrachtgevers. “Je zou het kunnen omschrijven als ‘modern classics.’ Chique eenvoud. Innovatief in vorm en techniek. Van aardwarmte tot het puntje van het dak. Pieter heeft dat creatief vertaald in een prachtig ontwerp.”