Residence PL

Ingrijpende energetische totaalrenovatie

De eigenaars kochten de bestaande woning vooral voor het uitzicht op de achterliggende weilanden en vergezichten. De originele woonst betrof een typisch Belgische ingenieurswoning van weinig architecturaal landschappelijke waarde. De bouwheer had een voorliefde voor landelijke typologie en kwam zo bij Vlassak Architects terecht voor een uitgebreide verbouwing. Samen gingen we aan de slag om het geheel te transformeren naar een prachtige landelijke villa met alle hedendaags wooncomfort.

VOOR NA
VOOR NA

Het werd een bijzondere oefening, maar het uiteindelijke resultaat mag er wezen! Hoewel budgetgericht maximaal gebruik werd gemaakt van de bestaande structuur en constructie, werd het geheel compleet getransformeerd van ingenieurswoning naar een unieke en vooral uiterst persoonlijke woning met een echt landelijk karakter. Ook de indeling werd aangepast aan de woonwensen van deze bouwheer en de technieken werden geoptimaliseerd naar alle hedendaagse normen.

De relatie met de bouwheer groeide gedurende dit fijne bouwtraject verder uit, waarop deze Vlassak Architects ook het interieur toevertrouwde. Badkamer en keuken werden volledig door architect Pieter Vlassak ontworpen en in lijn met het nieuwe exterieur tot een evenwichtig en uitgebalanceerd geheel gebracht. De nieuwe keuken getuigd van een landelijk moderne knowhow en confronteert landelijke vormentaal met modern materiaalgebruik. De glooiingen in het keukenontwerp zorgen voor mooie lichtinval en een fijn huiselijk gevoel bij het betreden van de ruimte.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern