Residence VA

Landelijk & design, een geslaagde combinatie

De landelijke stijl is traditioneel een warme stijl. Gezellig, knus, geborgen en huiselijk. Met veel natuurlijke materialen en kleuren. Doorgaans blijft de landelijke bouwstijl ver weg van design. Dat ook modern design prachtig tot zijn recht kan komen in een landelijke woning, bewijst deze geslaagde combinatie.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern

Deze woning is weliswaar een nieuwbouw maar werd volledig opgetrokken in recuperatiematerialen. De architectuur is charmant en uniek. De woning bestaat uit twee delen: het linkerstuk heeft gekaleide gevels en een rieten dak, voor het rechtergedeelte werden oude boomse pannen gebruikt.

Het bijzondere ontwerp van de keuken is uniek en houdt rekening met contrasten, verhoudingen en comfortabele passageruimte. Het resultaat is een prachtige keuken vol details die puur maatwerk zijn. Zo zijn de twee achterste hoeken van het marmeren keukeneiland afgerond, maar de twee voorste niet. Ook de kastenwand is afgerond en de schouwconstructie erboven volgt dezelfde golvende lijn.

Eyecatcher is de Rayburn van AGA: dit fornuis werkt op kolen. De bak met kolenschop ernaast roept beelden uit vroegere tijden op. ’s morgens gaat het fornuis aan en dat blijft de hele dag opstaan. Het voordeel is dat de verwarming van het huis ook op het fornuis aangesloten is. De warmte verspreidt zich op die manier door de hele woning. De nostalgie van het fornuis komt terug in de bovenkasten met stalen fronten, die belegd zijn met martelé glas.

Zelden zijn de wanden en vloeren van een interieur een blikvanger op zich, maar hier kan je er alvast niet omheen. Door de grote gezandstraalde tegels die doorlopen op de muren van de eetruimte lijkt het wel of de ruimte baadt in travertijn.

De parketvloer in de woonkamer werd in hongaarse punt gelegd en behandeld zodat hij eruit ziet als een doorleefde vloer met een bijzonder karaktervol patina.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern
Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern

In tegenstelling tot de keuken en eetkamer die heel licht zijn, is de hal donker. Een bewuste keuze om er een heel andere sfeer te creëren. De hal ziet er erg indrukwekkend uit omdat deze helemaal open is tot in de nok. In de slaapkamer wordt je blik naar boven getrokken door het imposante gebinte. De spanten zijn omgeven door glas met stalen onderverdelingen; dewelke de smid ter plaatse is komen maken.

In de badkamer hernamen we een aantal materialen van beneden. Zo is de badrand en het blad van de wastafel in hetzelfde carraramarmer als de keuken en werd voor de dressing dezelfde eiken fronten gebruikt als voor de keukenkasten.

De douche is voorzien van een sunshower; een combinatie van een zonnebank en douche in één. Bruinen tijdens je douchemoment zorgt voor tijdswinst en dankzij de infrarood functie blijft je natuurlijke aanmaak van vitamine D op pijl tijdens de lange wintermaanden!