Residence WW

Buitengewoon in vele opzichten

Deze vrijstaande nieuwbouwwoning kenmerkt zich door een harmonisch samenspel tussen landelijke vormentaal en materiaalgebruik, contrasterend met moderne elementen in zijn unieke buitenschrijnwerk met niet-vanzelf-sprekende detaillering aan ramen en deuren. Niet onlogisch een statement te willen maken wanneer een professional in de schrijnwerkerij bij ons ten rade komt voor het ontwerpen van zijn private woning.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern

Ook Vlassak Architects mocht zijn typische signature in deze villa verwerken door middel van een uitgebalanceerde compositie van landelijke recuperatiematerialen zoals tegelpannen, boomse pannen, rieten daken, recuperatiegevelsteen en kaleiwerk. Het weloverwogen en harmonische samenspel van deze bijzondere detailleringen in de vormentaal, kleuren en materialen vormt een uniek geheel dat volledig aansluit op de persoonlijkheid en wensen van deze bouwheer.

Opvallend aan deze exclusieve woning is ook de garage die, ondanks zijn inpandige karakter, visueel volledig verborgen is in de architectuur van de voorgevel. Door een zijwaartse inrijhoek te creëren, alsook een identiek raam in de garage als in het leefgedeelte te plaatsen, heeft Pieter hier kunnen vermijden dat een grote garagepoort te veel aandacht zou opeisen in de eerste aanblik van de voorgevel.

Het uitstekende gedeelte aan de achterzijde van de woning met zicht op de tuin en het zwembad doet ook verbazen. Deze is aan de binnenzijde immers volledig open tot in de nok, afgewerkt met een authentiek eiken spantconstructie. Verder werd deze villa volledig onderkelderd en werd echt aan alles gedacht; niet enkel aan een personenlift met oog op de toekomst, maar ook aan een motorlift voor de passie van de bewoners.  

Ook aan duurzaamheid doet deze groene nieuwbouw niets tekort met technieken die voorzien zijn aan alle hedendaagse normen zoals een warmtepomp op aardwarmte en zonnepanelen op de -esthetisch al even complementaire- poolhouse; zo kan de landelijke charme van deze bijzondere woning ten allen tijde gevrijwaard blijven.

Vlassak Architects exclusieve villabouw landelijk modern